Fönsterputsgrossisten

Du är här: Hem > Om Fönsterputsgrossisten

Fönsterputsgrossisten

- vi förenklar din vardag

Vilket system ska jag välja?


Hur hårt är vattnet i områdena jag ska arbeta i?
I områden med hårt eller mellanhårt vatten rekommenderar vi att rena med omvänd osmos, dvs RO-system. I områden med mjukt vatten räcker det att rena med granulat, dvs DI-system.


Vore det en fördel att ha med sig ultrarent vatten i bilen/på släpet?
Mobila system är smidiga att jobba med men kräver att du alltid kan koppla filtret till vattenutkast hos kunden. Detta kan ofta vara en nackdel om vattenutkastet man ibland inte hittar vattenutkastet, eller t ex om kunden är inte hemma. Väljer du ett system där du har vatten med dig i skåpbilen eller på ett släp så är det bara att köra igång direkt och du vet att du kan klara av alla objekt som går att tvättas med ultrarent vatten.


Ska bilen användas även för andra typer av jobb? 
Fönsterputsgrossisten erbjuder system som gör att du får väldigt mycket plats över till annat, t ex Smartank systemen.

Passar systemet i min bil/släp eller behöver jag köpa ny bil/släp?
Kontrollera lastutrymmet och hur mycket du får lasta i bilen/på släpet. Måtten för Fönsterputsgrossistens filtreringssystem hittar du i webshopen

Vilken längd på skaft ska jag välja? Hur många meter upp behöver du nå?

Välj skaft som passar de jobb som ska utföras. Det finns skaft upp till över 20 meter.


Vilken kvalitet på skaft ska jag välja? Hur viktigt är ergonomi för dig?
Om man regelbundet ska jobba med vattenmatade skaft bör man välja skaft av de bättre kvaliteterna – det gör en väldigt stor skillnad när man jobbar med bra skaft. Man orkar jobba mycket längre med kolfiberskaft. Det finns skaft i aluminium, glasfiber, hybrid, och karbon (olika karbon kvaliteter).


Var ska jag förvara skaften?
Man kan ha dem i en takbox eller i bilen. Fönsterputsgrossisten har en väldigt smidig lösning – skafthållare i rostfritt stål som har plats för tillräckligt många stänger och även en stege om bilen är tillräckligt lång.


Vilka borstar ska jag välja? Vilka typer av fönster/fasader ska du tvätta? Hur stora?
Det finns borstar med mjuka, mellanhårda och hårda strån, var och en har sina funktioner. Det finns även olika bredder på borstarna. En del borstar har en skrapkant som är väldigt bra när man behöver skrapa av något som sitter hårt på fönstret utan att repa det. Desto fler munstycken med ultrarent vatten som flödar igenom en borste, desto bättre effekt får man.

Hur vill jag finansiera mitt nya ultrarent vatten system med skaft m.m?
Du kan antingen köpa på faktura eller välja förmånlig leasing via Fönsterputsgrossistens avtal med Wasa Kredit. Kontakta oss för förslag på avtalsupplägg! 


Vad är skillnaden mellan DI och RO-system?
DI-system renar vattnet enbart med granulat (även kallat jonbytarmassa eller utbytesharts). I områden med mjukt vatten är det mest kostnadseffektivt att använda DI-system.

RO-system renar med förfilter, RO-membran och till sist granulat (granulatet renar bara de sista 5-10%). RO-system kostar mer inledningsvis än DI-system men är mest kostnadseffektivt på sikt om man arbetar områden men mellanhårt eller hårt vatten eftersom inköpet av granulat är mycket lägre jämfört med för ett DI-system (man byter förfilterna endast en gång per kvartal och de kostar inte mycket – RO-membranet ca vartannat år).